Lista

Tisdagslista – om att blogga

Hur länge har du bloggat?

Jag började blogga 2005. Bloggar var inte speciellt vanligt i Sverige då så jag skrev inlägg på engelska. Initialt var det inte bloggandet i sig som lockade utan jag tyckte om att göra teman till min blogg. Jag bytte säkert 1 gång i veckan.

På vilka sajter?

Jag har provat att blogga på wordpress.com, blogg.se, nouw.com men jag faller alltid tillbaka till en egen installation av WordPress på ett webhotell. Jag tycker att de bloggportaler jag använt mig av begränsar min kreativitet när det gäller bloggens utseende och funktionalitet.

Vad är det bästa med att blogga?

För mig funkar skrivandet som en form av terapi. Det är skönt att få saker på pränt, även om ingen skulle läsa det.

Och det sämsta?

Det sämsta måste vara att man inte har en aning om vem som läser. Jag har de senaste 3-4 åren bloggat väldigt öppet, främst kring min psykiska ohälsa och däribland min alkoholism. Det har vid ett tillfälle lett till att jag blev nekad ett arbete.

Vem tar dina bilder och vad har du för kamera?

I dagsläget använder jag mycket bilder från bildbanker där man får använda bilder gratis, eller donera en slant. Pixabay är en site som jag gillar. Där har jag även ett eget konto där jag lägger upp bilder. Om jag fotar själv till bloggen använder jag min Canon EOS 60D.

Har bloggen lärt dig något?

Hade det inte varit för mitt bloggande hade jag nog aldrig funnit skrivande som något roligt, vilket jag idag tycker att det är. Sedan finns det en hel del runt omkring som man lär sig av att blogga; SEO, ta bättre bilder (om man vill ha egna bilder i bloggen) och hur knäppt det än låter kan jag känna att jag hittat lite av mig själv i bloggandet.

Har du lärt känna någon via bloggen?

En av mina närmsta vänner lärde jag känna via bloggandet. Jag läste hennes blogg och hon läste min. Vi träffades när hon fyllde 20 år och var nyinflyttad i stan där jag bor. För ett tag sedan fyllde hon 29 år och vi både umgås och håller kontakten fortfarande.

Hur många inlägg skriver du i veckan?

Jag har nog aldrig satt ett mål där. Nån gång i början när jag hade ambitionen att bli ”stor bloggare” kunde jag ösa ur mig 5-6 inlägg per dag. Men för mig är det i dagsläget omöjligt att hinna det. Får jag upp 1 inlägg per dag (7 i veckan) så är jag nöjd. Men jag försöker tänka på kvalitet istället för kvantitet.

Kan du leva på din blogg?

Nej, jag drar inte in några pengar alls på min blogg. Jag skulle gärna vilja det och det vore absolut fantastiskt om jag kunde tjäna pengar och leva på det som jag tycker är roligt att hålla på med. Det är uppenbarligen inte omöjligt, det funkar för andra, men i dagsläget har jag inte den ambitionen.

Hur mycket tid lägger du på din blogg då?

Antagligen för mycket! Eftersom jag driver den själv och inte bloggar via en portal så är det mycket fixande och trixande som inte syns, saker som kommer ”på köpet” när man bloggar på en portal. Jag känner ofta att jag aldrig blir klar med utveckligen av bloggen då jag ständigt vill förbättra den.

Hur länge kommer du blogga?

Tills den dan jag antingen inte kan mer eller tycker det är tråkigt.

2 reaktioner på ”Tisdagslista – om att blogga

  1. Kul läsning 🙂

    Svar: När jag lägger upp Veckans blogg tävling så får man nominera sig egen plus en annan blogg som man tycker är värd att vinna en veckans blogg. Sen väljer jag ut 10 stycken av de nominerade som våra läsare sedan får rösta på. Den med flest röster vinner:)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.