Planen att nå 6cl

Sist jag drack starksprit var 22 september 2012 kl.01:30. Det var polsk vodka smaksatt med citron. Den var lätt grumlig. Det var ca 3cl. Sedan dess har jag vid 2 tillfällen smuttat på mörk öl. I övrigt har jag varit helt nykter. Det har, stundvis, varit riktigt jobbigt.

Alkohol för mig, det minskar min ångest, gör mig avtrubbad. Mitt liv blir för en liten stund lättare, mer hanterbart. Ibland blir mitt behov av alkohol såpass stort att jag måste ta till andra medel för att bli av med mitt sug. Nikotin fungerar ganska bra. Cigaretter bättre än snus.

Under ca två veckor så har jag planerat, ganska ingående, hur jag skall kunna få i mig sprit utan att Bult märker något förrän det är för sent.

Det hela skulle ske under en fredag eller lördag. Eftersom jag inte direkt har möjligheten att handla på systemet (främst för att ingen tid finns) så skulle jag få gå ut på krogen. Jag skulle inte kunna gå till mitt ”vanliga” ställe då jag har allt för många vänner som spenderar sin tid där. Dessutom vet  bartendern att jag är alkoholist.

Jag skulle säga till Bult att jag har ett behov av ensamtid. Jag är relativt sällan helt ensam så det skulle nog inte direkt ifrågasättas. Kanske skulle jag säga  att jag behöver komma ut från lägenheten, att jag behöver luft, att det vore kul att träffa de vänner som jag i vanliga fall bara träffar på krogen. Nu när jag inte har varit på krogen på tid och evigheter så saknar jag vissa människor väldigt mycket.

Det hela skulle behöva ske nånstans inne i centrum, eller i alla fall i närheten av centrum. Jag har en vän som arbetar som ordningsvakt på helgnätter och han arbetar främst på krogar i centrum. Han är med i min plan då jag är väldigt lättpåverkad och kanske skulle behöva hjälp med att komma hem. Jag skulle också behöva honom för att meddela Bult om mitt ”snedsteg”. Det skulle vara mycket enklare om någon annan sköter det samtalet än jag själv.

Jag skulle antagligen dra någon historia för min vän om hur dåligt jag mår, att jag behövde bedöva mig för en stund. Jag tror han skulle vara förstående och hjälpa mig på alla sätt han kan. Skyller jag på min ångest tror jag inte heller att Bult skulle bli riktigt lika arg och besviken på mig.

När jag har planerat det här, under två veckor tid, så inser jag en sak; Det är bara alkoholister som planerar såhär för att få i sig alkohol.

1 reaktion på ”Planen att nå 6cl

  1. Tack för att du delar med dig. Tror det är många som kan känna igen sig i det där planerandet, jakten efter att få alla bitar att falla på plats.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.