Bildkollage

När en död hobby vaknar

Jag har varit inne i en depression i flera månader, men redan innan det började trappade jag ner en hel del på mina olika hobbys; jag orkade helt enkelt inte. Energin spenderades på jobb och familj, sedan fanns ingen ork kvar.

Jag har haft flera olika hobbys i mitt liv. Mina 3 största är handarbete av olika slag, men främst virkning, akvarium med fokus på skaldjur och kampfisk samt att fota.

Dessa hobbys har jag, ett efter ett, slutat med under de senaste 2 åren, för jag orkar inte riktigt.

Nu när jag är sjukskriven så börjar jag så smått hitta tillbaka, främst till min foto-hobby. Det här med bilder och kameraprylar börjar bli kul igen.

Jag fotograferade lite häromdagen, bara under ett par minuter, men det räckte för att jag skulle känna en trevlig känsla i själen och för en stund kände jag mig himla nöjd med mig själv.

När en till synes död hobby vaknar till liv igen, när glöden man trodde slocknat växer och blir en sprakande eld. Det är himla trevligt.

För att fira detta kan man numera använda en del av mina bilder, helt gratis (man kan skänka valfri summa om man vill), i sin blogg eller marknadsföring eller vad man nu vill ha bilden till. Jag har tidigare skrivit att jag använder bilder från Pixabay i bloggen, nu har jag ett eget konto. Det kommer dyka upp fler ju längre mitt konto finns. Gå gärna in och titta. Kanske hittar du en bild du gillar och vill använda? Mitt användarnamn på Pixabay är Nannica.

Vad har du för hobby? Hur gör du för att hålla liv i den?