Vardag

En vardag utan variation

Jag har varit sjukskriven på heltid i några månader nu. Jag tänkte någonstans att jag faktiskt skulle börja må bättre av att inte ha någon press på mig. Att jag skulle känna mindre ångest, att depressionen skulle dämpas och att livet skulle bli lite lättare om jag bara slapp alla måsten. Det blev inte riktigt så.

Min vardag ser likadan ut nu som min första dag som sjukskriven.

08:00-09:00

Jag vaknar. Varannan vecka för att jag skall köra dottern till förskolan och varannan vecka för att nånting i min kropp tycker att det är dags. Jag går upp, tar mina mediciner och käkar frukost. Det brukar bli 2 smörgåsar med ost och cola.

09:00-13:00

Om jag har kört dottern till förskolan brukar jag göra något ärende på vägen hem. T.ex. handla, lämna papper till försäkringskassan, hämta medicin eller liknande. Om jag inte har dottern så slösurfar jag, kollar YouTube, spelar FarmVille. Både hjärna och kropp är väldigt trötta vad den här tiden. Det blir också en tupplur på ca 2 timmar för att orka resten av dagen.

13:00-16:00

Fixar lite hemma, startar en tvätt eller fixar lite med disken, kanske plocka undan lite i vardagsrummet. Eventuellt gör jag en video till YouTube eller skriver ett blogginlägg. Är det min barn-vecka åker jag och hämtar henne på förskolan.

16:00-20:00

Barnveckor käkar jag middag som min partner lagat, annars kan det bli lite sisodär med middag. Kollar på TV, spelar lite spel, leker lite med barnet. Om dottern är hos mig lägger vi oss ca 20:00.

20:00-03:00

Jag är dödstrött men tankeverksamheten går fortfarande på högvarv. Även om jag försöker somna nu så kommer jag vakna inom 2 timmar eller inte kunna somna alls. Slösurfar, kollar på film, spelar FarmVille, kanske bloggar lite. Nånstans här inser jag att jag glömt hänga upp tvätten som jag startade under dagen och nu är jag för trött för att orka, så den behöver tvättas om imorgon. Vid ca 03:00 är jag såpass trött i kroppen att jag inte skulle lyckas hålla mig vaken ens om jag försökt. Hjärnan går fortfarande på högvarv.

Och så börjar det hela om igen.

Fördelen, för mig, att vara sjukskriven är att den energi jag tidigare la på jobbet lägger jag nu på mitt hem, min familj och på de hobbys jag hade en gång men sedan länge lagt på hyllan. Men, mer om det i ett annat inlägg.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.