Medicin

En omedicinerad dag

Vissa dagar blir inte riktigt som man tänkt sig. Som denna. Jag har bara varit vaken i ca 30 minuter och klockan är snart 13:00.

För mig med ADHD så sägs det att rutiner är viktigt för att få livet att gå ihop. Jag har nog aldrig haft en rutin i hela mitt liv och tror inte jag kommer börja med det heller. Jag trivs med det, men det kan också innebära problem.

Som idag.

Jag var uppe till 5 på morgonen. Trots 19 vakna timmar kände jag mig inte trött. Eller så var jag kanske som ett barn, övertrött och därmed falskt pigg? Det spelar ingen roll, att jag la mig tidigt på morgonen istället för sent på kvällen fick sina konsekvenser. Jag vaknade vid 12:30.

Det jag har missat idag, som är det viktigaste på hela dagen för mig, är att ta min medicin. Jag tar i dagsläget två olika mediciner, en mot ångest/depression och en för min ADHD. Den sistnämnda ska tas på morgonen. Tar man den för sent kan det leda till att man inte kan sova i vettig tid på kvällen.

Jag kan sällan somna i vettig tid, jag är trött på dagarna och pigg på nätterna. När jag var liten fantiserade jag om att göra om världen, att börja vara vaken på nätterna och sova på dagen och att hela samhället skulle funka så.

Idag kan jag helt enkelt inte ta min medicin, för jag vill inte riskera ännu en sömnlös natt. Därför hoppar jag idag över att ta min medicin och hoppas på att somna i typ vettig tid ikväll så att jag kan ta medicinen imorgon istället.

1 reaktion på ”En omedicinerad dag

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.